Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


smink stb.

  Tükröm, tükröm, mondd meg nékem... Ezúttal nem a mesei folytatás következik, hanem a gyakori kérdés: hogy sminkeljem magam, milyen frizurát fésüljek? A tükör biztosan segít: kösd hátra a hajad, rúzzsal rajzold körbe a tükörképed.

Szív alakú arc                                                                                                         sziv_bitterspoon1.jpg

Az áll kissé kihegyesedő és az arcforma a homlok felé szélesedik. Korrigáljuk a felfelé szélesedő formát

Frizura:
Előnyösebbre alakíthatjuk az arcformát, ha egyik, vagy akár mind a két oldalon kissé a homlokba húzzuk a hajat, az áll körül pedig kifelé fésüljük.

Smink tipp:
Ehhez az arcformához bátran hangsúlyozhatjuk az ajkat rúzzsal, vagy szájfénnyel, így áthelyezzük a hangsúlyt az esetleg túl széles homlokról az áll környékére.

 

Kerek arc                           cameron.jpg

Ezt az arcformát a hajviselettel és a sminkkel könnyen nyújtottabbra, oválisabbra igazíthatjuk.

Frizura:Lényeges, hogy a homlokát még az se akarja el teljesen, aki frufrut visel, így hosszíthatjuk ugyanis az arányokat. Az oldalsó tincseket fésüljük kissé az arcba, hogy keskenyebbnek tűnjön.

Smink tipp:
Hangsúlyozzuk a szemet! Az igéző tekintet eltereli a figyelmet a túl kerek formáról. Kék szeműek próbálják ki a téglavörös, vagy rózsaszínes szemhéjárnyékoló púdert, a különleges színkontraszt kiemeli a tekintetet

 

Szögletes arc                                     images.jpeg

 

Az álcsont határozott vonalú és szögletes, lágyítsuk a vonalakat.

Frizura:
A lágy ívek az ál körül és a kissé homlokba húzott haj ívesebbé és oválisabbá varázsolja az arc formáját. A teljesen egyenes hajnál is előnyös, ha a frizurát enyhén íves vonalúra szárítjuk.

Smink tipp:
Mivel az álról szeretnénk elterelni a tekintetet, hangsúlyozzuk bátrabban a szemeket! A csillogó selyemporok használatával nagyobbnak láttathatjuk szemet, sejtelmes lesz a tekintet.

 

Hosszúkás arc                                                                                                                                   hosszu_sarah_parker1.jpg


Az oválisnál kissé nyújtottabb, keskenyebb arc, próbáljuk szélesíteni.

Frizura:
A legideálisabb a frufru viselete volna, de ezt nem mindenki kedveli . Kerekebbnek látszik az arc, ha az ál körüli tincseket nem fésüljük befelé, és a fejtetőn nem magasítjuk meg a hajat. Viseljünk laza lehetőleg vállig, vagy legalább ál alá érő, lépcsőzetesre vágott frizurát.

Smink tipp:
Használjunk pirosítót! Az arccsont alá helyezett, élénkebb pír szélesíti az arcot, és korrigálja az arányokat. 

--------------------------------------------------------------------

A sminkelés alapszabályai

 Alapszabályok

Elsõ alapszabály! Még mielõtt bármit kennénk az arcunkra alaposan tisztítsuk le és nap végén ugyanilyen alaposan mossunk le minden festéket róla!


Az arcszín a smink alapja. Ezért is fontos a - jó minõségû, a bõr légzését minél kevésbé gátló - alapozó használata (de csak akkor használjuk, ha szükséges), mert uniformizálja az arcszínt és elfedi az esetleges apróbb hibákat, a színbeli eltéréseket, pattanásokat, ugyanakkor egyenletes simaságot ad a bõrnek. Minden sminkelés az arcszín és a vele harmonizáló alapozó árnyalatának meghatározásával kezdõdik. 
Két típusú arcszín van: az egyiknél az arany árnyalatai - meleg - a másiknál a rózsaszín árnyalatai - hideg - dominálnak. 

A púder arra szolgál, hogy a bõr kissé zsíros fényét könnyedén eltüntesd, de ha ezt a célt az alapozóval elérted, a púder elhanyagolható. Választhatsz por alakú és krémpúder változatot is. A porpúder egyenletes simaságot ad, és könnyen el is távolíthatod a felesleges port, a krémpúder viszont sokkal könnyebben kezelhetõ. Ha nem színtelen, hanem színes púdert használsz, akkor az legyen néhány árnyalattal világosabb, mint az alapozód! Akinek pihés az arca, vigyázzon a púderrel! 

A szem sminkje kiemeli a tekintet. Ezért a kívánt eredmény szerint válasszunk szempillaspirált! Még az intenzív, szép sminknél is ügyeljünk, hogy a pillák ne ragadjanak össze.
Az ajkak sminkjénél a diszkréció, hamisság, extravagánsság vagy kéj, megannyi üzenet, melyet az ajakrúzs színe és intenzitása sugároz.
Szép körömlakk, ápolt körmök, ez mindenek elõtt kifogástalan kezeket jelent, melyeket azonban ápolni kell.

Hogy csinálják a profik? 

Arc
Ha alapozót használsz, egyezzen meg a bõr színével, és legyen áttetszõ! Pöttyökben vidd fel bõrre, majd oszlasd el nedves ujjal vagy szivaccsal! 
Nevess a tükörbe, így tudhatod meg, hová kerüljön arcpír (ha használsz). A domború részekre - arccsont, áll, orr - kell kerüljön kicsi belõle! A száj kontúrjának rajzolását az ajak szélétõl közép felé haladva végezd! Ez fõleg akkor szerencsés, ha az adott napon valahogy sápadtabbnak látod magad. Arra nagyon figyelj, hogy a pirosítód soha ne legyen erõs, feltûnõ. Legyen természetes színe, és az is csak halvány.

Szem
A szemed festésével is jó, ha csínján bánsz, hiszen egy fiatal arcot csak eltorzít az erõs smink, nem pedig szépíti. A mi célunk pedig természetesen az utóbbi. Arról nem is beszélve, hogy az erõs smink öregíti az arcodat. A szemöldök alá vanília vagy gyöngyház szemhéjport vigyél fel, majd az ujjaiddal szépen simítsd el, hogy egyenletesebbnek hasson, ettõl friss és fiatalos lesz a tekinteted. 
A spirált a pillák festésekor jobbra és balra is mozgasd, ettõl még hosszúbbak és sûrûbbek lesznek szempilláink és nem ragadnak össze.

Száj
A jó szájfestéshez három dologra lesz szükség: egy ajakceruzára, egy rúzsra és egy ajakecsetre. Elõször tegyél a szádra egy semleges színû alapozót, aztán a ceruzával rajzold meg a száj körvonalát. Jó, ha a ceruza egy árnyalattal sötétebb, mint a rúzs. Ha ezzel megvagy, tegyél fel valamilyen színt az ecsetre és fesd ki a szádat a közepétõl a szád sarkai felé haladva. Ha akarod, a ceruzával meghúzott vonalat kihagyhatod, ha akarod be is kenheted. Ha a rúzst ecsettel viszed fel, akkor takarékosabban és tökéletesebben dolgozhatsz. Néha elegendõ csak a szájfény, de ha határozottabb árnyalatú rúzst kenünk az ajkunkra, akkor is kenhetünk rá szájfényt!

Mici:Nagyjából ezek a legfontosabb alapszabályok a smink felrakásánál. Variálni természetesen ezerféle módon lehet, ez már a te ízlésedtõl és fantáziádtól függ. 
Nem elfelejteni! Sminkben aludni nem szabad!

 

 

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 46580
Hónap: 330
Nap: 8