Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


divat

 Divat

Nem vagy egyedül, ha azt gondolod, a piros cipőt nehéz bármivel kombinálni, ha nem tudod eldönteni hogy a lila összeillik-e a zülddel, vagy éppen az bizonytalanít el egy álomruhadarab vásárlásánál, hogy vajon mivel fogod felvenni.http://cynthiatoth.files.wordpress.com/2009/09/9338_divat_habkonnyu12.jpg

A vállfák roskadoznak a rikító narancssárga, pinkélénkzöld,neonsárga, vagy királykék göncöktől, amelyek egyszerűen kikerülhetetlenek. Még akkor is, ha nem számítasz vérbeli divatkövetőnek. Ha nem vagy biztos a dolgodban a következő szabályokat betartva biztos nem fogsz mellé.

1.Soha ne öltözz tetőtől talpig feltünő színekbe, maximum két ilyen ruhadarabot viselj egyszerre. A többi ruha vagy kiegészítő, amelyet magadra kapsz legyen klasszikus, visszafogott: fekete, fehér, grafitszürke, bézs. Nem csalás, nem ámítás, így mégjobbanérvényesülnek a színes ruhák.

2.Minél hangsúlyosabb valamelyik ruhád színe, annál kisebb legyen a mérete, vagy annál kevesebb látszódjon belőle!

3.A kiegészítőknél azonban pont fordítva hangzik a szabály: minél színesebb, annál nagyobb- a karperec, az öv, vagy a fülbevaló. Azért jobb, ha a színpompás szikrázást inkább a farmeros napokon, vagy a lazább munkahelyi napokon veted be.

4.Lényeges, hogy a színek ne folyjanak zavarosan egymásba, mert az így kialakult összevisszaságtól nem csak te leszel nyugtalan, hanem az is aki rád tekint.http://image.hotdog.hu/_data/members3/883/1004883/images/9336_divat_feketefeher.jpg

5.A menő neonszínek kifejezetten vonzzák a tekintetet, de ne hagyd, hogy elvessz bennük! Feladatuk mindössze annyi, hogy erősítsék a kisugárzásodat.

6.A nadrágod színe ne a felsődön ismétlődjön, hanem a táskád, az öved, a karkötőd, a nyakláncod, vagy a cipőd tükrözze vissza.

7.Kellő bátorsággal és még több ízléssel egy buliba, szabadidős programra vagy hétvégi flangáláshoz akár merészebb kombinációkat is bevethetsz, mint pl. a bugyirózsaszín és az üvegzöl, a feltünő rozéés a szikrázó kék, a fekete és a sárga, vagy a pisztácia és a homokszín. A királykékhez remekül passzolnak a zöld visszafogott árnyalatai (pl. halvány smaragd), de a kellemes narancssárga és az erős rózsaszín is tökéletesen megférnek egymás mellett.

 

legtrendibb szinek

Lila: a lila jött, látott és győzött, immáron sokadik szezon óta tartja a frontot, mint a legfontosabb divatszín.

Zöld: tartja magát a fontos divatszínek pozíciójában a smaragzöldés mellé jött a zöld sárgásabb, élénkebb árnyalatai a pisztáciazöld.

Sárga: a nap színe, leginkább nyáron, tavasszal van itt az ideje. Az okker és a citromsárgák viszik a pálmát, de a narancssárga hideg változata a mandarinsárga is bejött a képbe.

Rózsaszín: a piros szezonban megszelídült, elsősorban barackszínben, púderrózsaszínben és ciklámenben mutatja magát.

Drapp: visszatért natúrszínnek, de csak az eddigi szürke mellé, igaz ez most főszínként is viselhető.

Arany: szintén a nap színében csillog.

Szürke: natúrszín maradt a szezonben, de a drapp hangsúlyosabbá vált.

Fekete: a szezon élénkszíneinek kiegészítőjeként viselhető.

Kiegeszitok

Arany és virágok bárhol, bármilyen mennyiségben, tetőtől talpig e kiegészítők elsőszámú szabálya most.

Táskák: a különleges fazonú, vagy mintás táskák, főleg állatmintával, vagy festményszerű rajzolattal viszik a prímet. ha mégis egyszínűek, akkor aranyak, vagy ruhatrendszínűek speciális húzott, fonott, ráncolt, flitteres felszínnel.

Napszemüvegek: most óriási méretűek, egyszínű, feketék, vagy barnák.

Cipők: fűzők, magas rüsztök, bokapántok és bojtok és flitter-borítás jellemzik 2008 szezon cipőit. Újra divat a telitalp, a szuper magas sarok magasított talppal, de a saru is rojtokkal és népi motívumokkal.

Övek: szuper széles, vagy szuper vékony, mintás, speciális felületű, akár virágcsat is elképzelhető.

Masnik: hajban, ruha nyakán, nyakláncon, táskán, övön vagy cipőn, egyszóval bárhol viselhetők.

Karperecek: természetes anyagból készült, óriás méreteket hord a szezon trendkövetője.

Nyakláncok: szintén virágmintásak, eltúlzozz méret, vagy mennyiség a nyerő.

Kalapok: a trendszínek valamelyikéből az aprótól a széles karimájúig, a keménykalaptól a szalmakalapig bármilyen, csak legyen.

 

Divathoroszkop

 

Január hátralevő része a Bakoké, aztán jön a Vízöntők hava. Mit viseljenek, miben érzik magukat a legjobban e hónap(ok) szülöttei – erről szól összeállításunk. De hogy a többieket se hanyagoljuk el, az asztrológus és a divatszakember karöltve elmondják: kinek milyenek (csillagjegyei mellett) a divat-jegyei.

Bak dec.22. – jan.20.

Konzervatív ízlésű, ragaszkodik a régi holmikhoz. Szíve szerint leginkább megszokott mackónadráglába bújna, biztonságot jelent neki a megszokott ruha. Sportosat igen, elegáns ruhakölteményeket viszont nem visel.

Vízöntő jan. 21. – febr.18.

Kedveli a formabontót, rajong az újdonságokért. Lázad a régimódi életstílus ellen. Művészi érzéke erős, ami meglátszik öltözékén is.

Halak febr.19 – márc. 20.

Álmodozó, idealista egyéniségéhez csak a finom alapanyagból varrt ruha illik. Színvilága nem harsány, inkább visszafogott. A romantikus stílus nagyon megy neki.

Kos márc. 21. – ápr. 20.

Akaratos természetű, nehéz dolga van vele a stylistnak. Kitartó rábeszéléssel meg lehet győzni, viszont néha magától is merész divat kiegészítőket választ.

Bika ápr. 21. – máj. 21.

Művészi hajlama nem párosul kézügyességgel. A varrónőt kritizálja, de egy gombot sem képes felvarrni. Ragaszkodik a legújabb divathoz, a drága, egyedi ruhákhoz és ékszerekhez.

Ikrek máj. 22. – jún. 21.

Életeleme a változatosság. Fiatalos lendületét érett asszonyként sem veszíti el. Nem árt néha figyelmeztetni, hogy például a miniszoknya nem a legjobb választás harmincon túl.

Rák jún. 22. – júl. 22.

Kitűnőek a megérzései, színes a fantáziája, és kedveli is a harsány színeket. A meleg éghajlatú országokat és a puha, meleg holmikat szereti.

Oroszlán júl. 23. – aug. 23.

A Nap, a tüzes bolygó szülötte soha nem bujkál árnyékban.Gardróbjában kizárólag minőségi cipőnek, táskának van helye. Bizsut azért visel, mert most drágább az aranynál.

Szűz aug. 24. – szept. 22.

Tanárnői szigorát nem vetkőzi le vásárlás közben sem. Nem vágyik nagyestélyire, az ő stílusa a hétköznapi egyszerűség. A fehér és a zöld szín a kedvence, már-már mániája.

Mérleg szept. 23 – okt.23.

Fejlett a stílusérzéke, fontos számára a jó ízléssel válogatott ruhatár, a szép kiegészítők. Szóba sem jöhet a turkáló vagy a bolhapiac. Barátnői is utánozzák. Viszont néha többet megenged magának a kelleténél, legalábbis anyagilag.

Skorpió okt. 24. – nov. 22.

Egyszer szakadt farmer, másszor nemes szőrbunda. A szélsőségek embere, de javára legyen mondva, mindig egyenes tartással jára világban. A divatvilágban is kiismeri magát, bármit visel, jól mutat rajta.

Nyilas nov. 23. – dec. 21.

Nagyvonalú és kalandvágyó. Testalkata nem mondható törékenynek. Ennek ellenére bátran választ színes, nagy mintájú cuccokat. Egyaránt szereti a klasszikus és a sportosan elegáns dolgokat.

Az 5 legcikibb ruhadarab

1. Szilikon pántos melltartó

Ez
 már akkor kínos volt, amikor megszületett, elvileg az lenne a célja, hogy „láthatatlanná” tegye a melltartót, ám pont az ellenkezője igaz: egyből észrevehető, főleg ha már használt és kissé el is színeződött. Helyette vegyünk inkább pántnélküli melltartót, sokféle verzió kapható, még merevítős is.

2. Sötét nadrág - fehér zoknival

Ez
 már Michael Jackson idejében is igen feltűnő divatbaki volt, így most sem ajánlanánk, főleg ha a nadrág hossza kissé „lebegős” és szinte világít alóla a hófehér frottír zokni.

3. Patacipő

Itt
 most nem a most is menő szép telitalpakra gondolunk, hanem a klasszikus „buffalo” fazonra, műanyag telitalp, benne mindenféle csavarodó mintákkal. Teljesen érthetetlen trend, ami évekig igen népszerű volt kishazánkban, szerencsére ma már elég ritkán látni ilyen trendetlen dolgot.

4. Kivillanó tanga bugyi

Ez
 bárkivel előfordulhat, ezért most szólunk lányok, vigyázzatok, nincs annál lehangolóbb látvány, mint amikor lehajolsz és a csípő nadrágodból jól megfigyelhető a tanga bugyid minden egyes részlete. Most úgyis inkább a magas derekú nadrágok virágzását éljük, abban garantáltan nem kerülsz ilyen kínos helyzetbe.

5. Necc harisnya vagy térdzokni

Itt
 elsősorban a nagyobb lyukkal rendelkező harisnyákra gondolunk, ez egyrészt keveseknek áll jól, illetve igen közönséges benyomást kelt. Hacsak nem egy rúd körül táncolsz, nem kell, hogy része legyen a gardróbodnak.

Magassarku

Az emberiség a 16. század végéig csak a lapos talpú cipőt ismerte. A 17. században feltűnik a magas cipőtalp. Itáliában zoccoli néven terjedt el.

Mi okból alakult ki a magassarkú cipő? Még a 16. században is az utcára öntöttek minden szennyvizet, piszkot. Külön gyalogjárók nem voltak, tehát az emberek gyakran térdig érő szemétben gázoltak. A magas talp kezdetben a sárban gázolás megkönnyítése céljából készült. Persze csak kezdetben. Mert a nők rájöttek, hogy a magas talp meghosszabbítja, királynőivé magasítja a termetüket. a cipősarok azóta is a divat szeszélyei alapján változik.

A hat legnagyobb stilusvetseg

Amit szigorúan tilos

1
. Platformszandált felvenni maxiruhához és miniszoknyához. Ezt az újra divatos lábbelit idén a tervezők elsősorban sortokhoz álmodták meg. Így, ha szívesen villogtatod a lábaidat, bújj minisortba és húzz fel hozzá egy fonott magas talpút. Ezzel megahosszúnak tűnik majd a lábad. 

2. A-vonalú, úgynevezett tányérszoknyához oversize felsőket párosítani. Szigorú szabály ugyanis, hogy ennek a szoknyának a szabását szűk fazonú felsőkkel ellensúlyozd. 

3. Mell alatt húzott dresszekhez derékövet passzítani. Vagy a derekadat hangsúlyozod, vagy a melledet, de egyszerre a kettőt nem ajánlatos. 

4. A színes, vibráló színű kiegészítőkből túl sokat magadra ölteni. Még mielőtt kilépsz az utcára, feltétlenül győződj meg róla, hogy nem egy farsangról szabadult papagáj képe néz rád vissza a tükörből. A harsány színekkel bánj óvatosan! 

5. Rövid sorthoz hosszított felsőt hordani. Ezzel azt a hatást éred el, mintha csupán egy popsitakaró felső lenne rajtad. Viselj rövid állású, de bő szabású felsőt a sortokhoz! 

6. A fodros ruhákat virágokkal és feltűnő ékszerekkel díszíteni. A romantikus, bodros dresszek ugyanis már önmagukban is elég karakteres darabok. Így csak filigrán ékszerekkel és kecses lábbelikkel hordd azokat!

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 36993
Hónap: 775
Nap: 11